Održana godišnja konferencija za novinare

Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana konferencija za novinare povodom uspješne poslovne godine.
Generalni direktor Veličan Ivan izrazio je zadovoljstvo uspješnom poslovnom 2014. godinom u kojoj je Međunarodni aerodrom Sarajevo obilježio 45. godina postojanja, a u okviru obilježavanja ove značajne godišnjice pripremljena je i izdata Monografija sa mnoštvom činjenica o Međunarodnom aerodromu Sarajevo te služi kao svojevrstan podsjetnik na razvojni put naše kompanije.
Govoreći o planovima Međunarodnog aerodroma Sarajevo za 2015. godinu, prvenstveno je naglasio nastavak trenda uspješnog poslovanja.
„To ćemo ostvariti, između ostalog, otvaranjem novih linija koje planiramo u godini koja je pred nama, što će rezultirati i povećanjem prometa. Poslovni planovi za naredni period podrazumijevaju i ulaganja u infrastrukturu, odnosno, proširenje kapaciteta dolaznog gate-a i prostora pasoške kontrole u odlasku u terminalu B, podizanje nivoa sigurnosti putnika, aviona, objekata, prtljaga i robe.
Direktor Veličan je naglasio je da uspješnim poslovnim rezultatima svakako doprinosi i uvođenje novih linija.S tim u vezi danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo redovno operira jedanaest aviokompanija te dodatan, veći, broj čarter letova.Tokom 2014. godine uvedena je redovna direktna linija Sarajevo-Dubai, a tokom proljeća ove godine sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo počinju redovni letovi za Zurich i Genevu respektabilne kompanije Swiss.